W kuchni – najlepiej z babcią

Jednym ze sposobów spędzania czasu są zabawy kulinarne w kuchni. Najlepiej z babcią. Jesień daje ku temu wiele możliwości. Z owoców i warzyw można zrobić różnorodne, kolorowe, a przede wszystkim zdrowe dania. Dzieci z grupy IV zaprosiły do przedszkola na zajęcia babcie. Najpierw przedstawiły inscenizację „Bal u pani Jesieni”, przygotowaną przez panie A. Kułagę i A. Paśmińską, a potem razem z babciami utrwaliły sobie wiadomości na temat owoców i warzyw. Następnie wszystkie dzieci pokazały babciom jak ćwiczą swoje buzie z panią A. Musiał – przedszkolną logopedą. Na początku zajęć pani Ania zadała dzieciom pytanie jaki związek ma jedzenie warzyw z ładnym mówieniem. Okazało się, że chrupiąc surowe jabłka, marchewki świetnie ćwiczymy nasze wargi i język. Na koniec dzieci zrobiły sałatkę jarzynową, która wszystkim bardzo smakowała.

Skip to content